Bravčová pečeň

Bravčová pečeň podľa Fishing & Hunting (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Tento recept som videl v relácii Fishing & Hunting - spomínali síce pečeň z diviaka, diviaka nemám, tak som dal bravčovú, ale hádam malá odchýlka nevadí, hlavne že chutilo.

25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si potrebné suroviny.
  2. 1 a 1/2 cibule som nakrájal na kocky a zvyšok na mesiačiky, zelenú papriku na pásiky, cesnak na hrubšie kúsky a rajčiny na mesiačiky.
  3. Na rozpálenom oleji si do sklovita osmahneme cibuľu, na ňu potom prisypeme pokrájané papriky s rajčinami a pod pokrievkou podusíme.
  4. Keď máme podusené, okoreníme a opaprikujeme, rýchlo premiešame, aby paprika nezhorkla a pridáme na rezance pokrájanú pečeň - opäť premiešame, posypeme nahrubo nakrájaným cesnakom a pod pokrievkou podusíme.
  5. Keď je pečeň z 2/3 hotová, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, pridáme majoránku a dusíme, kým nie je pečeň hotová. Hotovú môžeme trochu osoliť - zbytok dosolíme na tanieri.
  6. ...a máme hotovo. Na obed bola pečeň s varenými zemiakmi, na večeru s fitnes bagetou - tak DOBRÚ CHUŤ.