Bravčová pečeň
Bravčová pečeň podľa Fishing & Hunting (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Tento recept som videl v relácii Fishing & Hunting - spomínali síce pečeň z diviaka, diviaka nemám, tak som dal
bravčovú, ale hádam malá odchýlka nevadí, hlavne že chutilo.
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si potrebné suroviny.
- 1 a 1/2 cibule som nakrájal na kocky a zvyšok na mesiačiky, zelenú papriku na pásiky, cesnak na hrubšie kúsky a rajčiny na mesiačiky.
- Na rozpálenom oleji si do sklovita osmahneme cibuľu, na ňu potom prisypeme pokrájané papriky s rajčinami a pod pokrievkou podusíme.
- Keď máme podusené, okoreníme a opaprikujeme, rýchlo premiešame, aby paprika nezhorkla a pridáme na rezance pokrájanú pečeň - opäť premiešame, posypeme nahrubo nakrájaným cesnakom a pod pokrievkou podusíme.
- Keď je pečeň z 2/3 hotová, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, pridáme majoránku a dusíme, kým nie je pečeň hotová. Hotovú môžeme trochu osoliť - zbytok dosolíme na tanieri.
- ...a máme hotovo. Na obed bola pečeň s varenými zemiakmi, na večeru s fitnes bagetou - tak DOBRÚ CHUŤ.