Bravčová panenka zapečená s brusnicami a hermelínom (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Mali sme krásnu panenku, tak som urobila niečo trošku iné, ako vždy.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Panenku narežeme na plátky hrubé cca 1,5 cm. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Nachystáme si suroviny:
(vňaťka je tu použitá v prílohe - zapečených chrenových zemiakoch)
- Na panvici si rozohrejeme olej, a opečieme na ňom panenku z oboch strán cca 2-3 min po každej strane.
- Mäso vyberieme, poukladáme na plech a na každý kúsok dáme kôpku brusnicového džemu.
- Na mäso poukladáme plátky syra.
- Medzitým si dáme vyhriať rúru na 180 st.C.
Na panvicu s výpekom z panenky pridáme maslo a nadrobno pokrájanú cibuľu. Osmažíme do zlata.
- Mäso vložíme do rúry a zapekáme cca 20 minút, kým sa syr nezačne roztekať.
Na panvicu pridáme zvyšok brusnicového džemu, premiešame a zalejeme vínom. Počkáme, kým sa sa víno trošku odparí - cca 1 minútku a prilejeme sladkú smotanu. Za občasného miešania varíme na slabom plameni do krémovitej konzistencie.
Omáčku rozmixujeme do hladka a odložíme.
- Mäso servírujeme s brusnicovou omáčkou a prílohou. Ja som k mäsu robila plnené chrenové zemiaky.