Bravčová panenka

Bravčová panenka s pečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a omáčkou z čierneho korenia

Autor receptu: tompanik

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kusy. V miske ich polejeme olejom a pridáme korenie na americké zemiaky, všetko zamiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 200 °C , kým nie sú hotové (väčšinou do 3/4 hodiny až 1 hodiny).
  2. Bravčovú panenku umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Potrieme olejom a okoreníme korením na bravčové mäso. Takto nachystanú bravčovú panenku prudko osmažíme na panvici z každej strany. Následne osmaženú panenku dáme do rúry na max °C na cca 10 minút.
  3. Do panvici, kde sme pripravovali mäso, dáme lyžicu horčice, ktorú na krátku chvíľu osmažíme, pridáme smotanu na varenie, čierne korenie celé, čierne korenie mleté, rum (lyžicu) a soľ. Privedieme k varu a pridáme maslo.
  4. Na druhej panvici osmažíme anglickú slaninu nakrájanú na pásiky a pridáme fazuľové struky, takéto struky prípadne dochutíme soľou a korením.