Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou

Autor receptu: slavkabis

Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či oslavu

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Panenku si nakrájame, prstami trochu poklepeme, osolíme, okoreníme a necháme trochu postáť.
  2. Mäsko opečieme na grilovacej panvici a dáme na teplé miesto. V panvici môžeme orestovať na drobno nakrájanú šalotku.
  3. Do menšieho hrnca dáme zohriať smotanu na varenie a kozí syr. Pomaly ohrievame kým sa syr neroztopí. Na tanier uložíme kúsky mäska, na neho šalotku a prelejeme omáčkou. Podávame s hranolkami, varenými zemiakmi,... Dobrú chuť