Bravčová panenka s medovou glazúrou (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Mali sme takú malú oslavu,aj cholesterol dopadol dobre,tak som vybrala rezervnú zásobu z mrazničky,aj biele vínko......

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku umyjeme,vysušíme,odblaníme a pokrájame na hrubšie kúsky.
  2. Hrubou stranou noža trocha naklepeme,osolíme,okoreníme.Maslo rozohrejeme na panvici a keď prestane peniť,položíme naň mäso.Pri pečení mäsom hýbeme,drevenou lyčicou pritláčame a po 2-3 min. otočíme a dopečieme.Mäso je jemné a hotové ako minútka.Vyberieme na horúci tanier.
  3. Otvoríme tajnú rezervu kvalitného vínka a ochutnáme,či sa nepokazilo.Ak je výsledok priaznivý,podlejeme ním výpek,trocha povaríme a pridáme med,ktorý nám výpek aj trocha zahustí.Mäso vložíme späť na panvicu a otočíme ho vo výpeku.
  4. Zasa ochutnáme vínko( na môj veru,bolo dobré,hoci ja som skôr na červené,či koňak,ak už musí byť......) a z uvarených,postrúhaných zemiakov urobíme gulôčky tak,že pridáme 1-2 vajíčka,soľ,maslo.Kto chce,pridá sezam a ľanové semená a hrubú múku podľa potreby.Tvarujeme guľky,obalíme v krupici a vyprážame v olivovom oleji.
  5. Tanier ozdobíme ružičkou zo zemiaku,ktoré ma naučila robiť@Tatranka a zemiakovým hrebienkom,ktoré som odkukala od @2O10 a pridáme ich k zemiakovým gulôčkam.Ešte raz pred obedom ochutnáme vínko a ako aperitív podáme chladené 10-12°C .Podávame šalát zeleninový podľa chuti a čo špajza dá. Dobrú chuť.
  6. Ak ten šalát je trocha nakrivo,iste nie preto,že som degustovala vínko......