Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: js9mxd

Toto jedlo sa dá jesť aj ako hlavný chod aj ako studená mysa .

4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu pokrájame na kocočky a na masti opražíme.
  2. Medzi tým odstránime kožu z kuracích stehien a pokrájame ich na menšie kusy.
  3. Pokrajanú hlivu osmažíme na cibuľke s korením, drveným kmínom a soľou. Počas dusenia podlievame vodou alebo vývarom.
  4. Zomleté kuracie stehná, hlivu a vegetu vložíme do mysy.
  5. Žemle si namočíme do mlieka.
  6. Vyžmýkanu žemľu, mleté mäso a hlivu dochutíme koreninami, pridáme podľa potreby strúhanku a naplníme sviečkovicu.
  7. Naplnenú sviečkovicu osolíme, okoreníme a dáme ju piecť s trochou masti. Postupne podlievame vodou alebo vývarom.
  8. Ako príloha sa hodia zemiaky pečené aj so šupkou.
  9. Bravčovú sviečkovicu pečieme cca 90 minút. Keď je sviečková upečená na 5O %, pridáme pokrájaný cesnak a dopečieme ju. Potom ju vyberieme a výpek zahustíme múkou alebo škrobom. Ak chceme aby plnka farebne vyznela môžeme do plnky pridať štipku červenej papriky.