Bravčová panenka plnená hlivovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: js9mxd
Toto jedlo sa dá jesť aj ako hlavný chod aj ako studená mysa .
4 porcie |
60 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu pokrájame na kocočky a na masti opražíme.
- Medzi tým odstránime kožu z kuracích stehien a pokrájame ich na menšie kusy.
- Pokrajanú hlivu osmažíme na cibuľke s korením, drveným kmínom a soľou. Počas dusenia podlievame vodou alebo vývarom.
- Zomleté kuracie stehná, hlivu a vegetu vložíme do mysy.
- Žemle si namočíme do mlieka.
- Vyžmýkanu žemľu, mleté mäso a hlivu dochutíme koreninami, pridáme podľa potreby strúhanku a naplníme sviečkovicu.
- Naplnenú sviečkovicu osolíme, okoreníme a dáme ju piecť s trochou masti. Postupne podlievame vodou alebo vývarom.
- Ako príloha sa hodia zemiaky pečené aj so šupkou.
- Bravčovú sviečkovicu pečieme cca 90 minút. Keď je sviečková upečená na 5O %, pridáme pokrájaný cesnak a dopečieme ju. Potom ju vyberieme a výpek zahustíme múkou alebo škrobom. Ak chceme aby plnka farebne vyznela môžeme do plnky pridať štipku červenej papriky.