Bravčové karé
Bravčová minútka na mandliach a makadámiách (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“
Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku.* Môžete si ju pripraviť v priebehu celého dňa aj Vy. Od raňajok, cez desiatu, ako predjedlo,
či obed, ale aj olovrant, večeru i druhú večeru. Nikdy sa Vám nepreje. Príloha bársaká, so zemiakovým, či zeleninovým
šalátom, i len tak s chlebom, alebo medzi rozkrojenú žemľu s majonézovou nátierkou. Makadámiové orechy som pomlel najemno a
mandle trošku hrubšie.
4-6 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Bravčové karé bez kosti sa mi podarilo kúpiť už nakrájané a na tenko vyklepané, ale predsa som jednotlivé plátky ešte pod fóliou doklepal pomocou tĺčika so vzorkovou plochou.
- Potom som ich po obidvoch stranách jemne prstami posolil a posypal čerstvo mletým čiernym korením.
- Do širšej panvice som nalial olej, pridal bravčovú škvarenú masť a maslo, pre budúci „triumvirát“ opekacej emulzie a (množstvo postačuje, lebo plátky mäsa budem opekať a nie vyprážať) na 6. stupni z 9-tich ohrial na prevádzkovú teplotu.
- Medzičas som využil na jemné pomletie makadámií (nahradil som nimi hladkú múku) a na hrubšie dobrú hrsť mandlí, ktoré predstavovali „japonskú Panko“ strúhanku. Potom to už išlo ako na bežiacom páse: obojstranne obaliť v makadámiových orechoch, potom v mandliach a
- hneď do panvice s horúcim olejom. Keď už okraje jednotlivých plátkov mäsa začali získavať „bronzový“ nádych (cca po 2-3 min), teplotu som znížil na 4. stupeň (na ňom som už opekal aj druhú trojicu plátkov) a opiekol aj druhú stranu.
- Hotové som servíroval s pripraveným raw šalátom (kto má chuť, nech si prosím, pozrie môj predchádzajúci recept) ako porciu na náš obed. Výhoda tejto „minútky“ je aj v tom, že ju môžem podávať aj ako predjedlo a dokonca aj ako raňajky.
- A pre spríjemnenie záveru čítania, ešte nočný pohľad na náš žltý „šipár“! Majte len a len krásne dni plné pohody a úsmevov dobroprajných spoločníkov!