Bravčová krkovička na bielej fazuli s lečom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný sobotný obed som pripravila veľmi chutný obed..bravčovú krkovičku som robila s lečom a bielou fazuľou..príloha bola ryža..

4-5
porcie
70 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som pokrájala na rezne..umyla , osušila..na panvicu som dala bravčovú masť a rezne som opiekla z oboch strán..
  2. opečené mäsko som vybrala na tanier...-
  3. údenú slaninu z mangalice som pokrájala na pásy a potom na kocky..
  4. na hlbšiu panvicu som dala opiecť slaninu a keď bola sklovitá pridala som aj pokrájanú cibuľu..spolu som všetko opiekla..
  5. pridala som mletú červenú papriku a podliala troškou vody..
  6. do pripraveného základu som vložila opečené mäso a chvíľku som ho dusila, aby sa chute spojili...
  7. teraz som mäsko osolila, okorenila, pridala som štipku rasce,strúhaný zázvor aj muškátový oriešok a opäť som nechala všetko chvíľočku povariť..
  8. keď sa všetky chute skamarátili, pridala som k nim 4 PL. lečo..povarila a podliala malým množstvom vody..pod pokrievkou som dusila asi pol hodinu na slabšom plameni..
  9. osobitne do malého hrnca som dala uvariť umytú vopred namočenú bielu fazuľu..fazuľku mám ešte z čias, keď som bola veľká gazdiná a dopestovala som si ju minulý rok ...ťahala sa mi po plote a kvitla červenými kvetmi...bola to krásna romantika aj úžitok...počas predvarenia, som 3 x zliala vodu a pridala novú..
  10. predvarenú som ju pridala k mäsu, aby sa dobre napila tej fajnej mäskovej šťavy a dovarila som ju spolu s mäsom...
  11. pokiaľ sa mäsko dusilo, uvarila som si aj ryžu....hotové mäsko som už iba ochutnala, ani nebolo potrebné dochucovať, bola akurát...na záhradke som si pestovala aj rôzne bylinky..do takého jedla som zvykla pridávať aj čerstvú saturejku..žiaľ nemám ani sušenú, zabudla som si ju vziať z domu..pokiaľ máte, pridajte si do tohto jedla...-bude mať fantastickú chuť..a toť už hotové jedlo...
  12. uložila som ho na taniere, ozdobila a prajem vám dobrú chuť..