Bratislavské rezy

Autor receptu: 3sandra3

Suroviny

Postup

  1. cesto: žltky /7-lebo 1 dáme variť do krému / zmiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, vymiešame mixérom, pridáme olej a sneh z 8 bielkov. Dáme na plechy , na ktorých máme papiere na pečenie. Upečieme.
  2. Na jeden vychladnutý plát dáme čokoládovú polevu, počkáme, kým stuhne a plát otočíme, takže čokoláda bude naspodu koláča. Papier dáme preč, plát potrieme džemom, dáme druhý vychladnutý plát, naň dáme sirupový rozvar, ale nie celý, ale podľa vlastného uváženia, aby nebol príliš mokrý. Ďalej dáme krém a necháme stuhnúť a nakoniec koláč polejeme čokoládovou polevou.
  3. Sirupový rozvar: všetky prísady uvaríme a necháme trochu vychladnúť.
  4. Krém: do mlieka dáme kryšt.cukor , pridáme zlaté klasy a žltok, Uvaríme puding. Necháme trocha vychladnúť, pridáme maslo, prášk. cukor, rum, mixérom vymiešame.
  5. Čokoládová poleva: na jednu dávku: 125 g (teda pol margarínu) , 7 PL práškového cukru, 7 KL kakaa, trocha vody cca. 1-2 KL. Dáme do rajničky a keď sa všetko spojí, polejeme koláč.