Bomba jablčník (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa jabĺk a už som nevedela, čo s nimi. Najprv sa mi zdal náročný,ale nie je. Robila som ho len asi 5x,ale patrí k našim obľúbeným.
24 porcií |
60 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Najprv si urobíme korpus: múku ,cukor, žĺtka, 1 dl vody,olej, prášok do pečiva a zmiešame.
- Vyšľaháme z bielok tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta.
- Jablká zbavíme šupiek,nakrájame a dáme variť,spolu s 1dcl vody a 4PL cukru. Zlate klasy si pripravíme s 3 dcl vody, a ked su jablká uvarené,tak ich vlejeme do masy. Hmotu treba nechat vychladnut.
- Na upečený a vychladnutý korpus navrstvíme vychladnutú jablkovú zmes.
- Šĺahačky v prášku zmiešame s deklarovaným množstvom studeného mlieka a šlaháme elektrickým šĺahačom 4 min.
- Šlahačku navrstvíme na koláčik a hotový posypeme grankom, alebo struhanou čokoládou.