Bolonské špagety
Bolonská omáčka
Autor receptu: macka78
Receptov na bolonskú omáčku je
veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj
je ten správny taliansky, ale podelím sa o recept, ktorý
nám
doma veľmi chutí...
Postup
- Ako prvé si pomelieme mäso a pečienku. Mrkvu, petržlen a zeler nastrúhame na hrubšie rezance, cibuľu, cesnak nakrájame nadrobno, ako aj pancettu. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme pancettu, cibuľu a cesnak. Postupne pridávame pomleté mäso, kuraciu pečienku a nakoniec nastrúhanú zeleninu, chilli, soľ, korenie a dusíme zhruba 5 minút. Podlejeme červeným vínom a počkáme, až sa vyparí alkohol.
Pridáme lúpané rajčiny a vývar... Varíme približne 4 až 5 hodín na miernom ohni, pred dokončením pridáme oregano, muškátový oriešok a čerstvú nasekanú bazalku...
- Podávame s cestovinami tagliatelle alebo špagetami, posypanými parmezánom. Alebo si pripravíte lasagne...