Bolonské špagety

Bolonská omáčka

Autor receptu: macka78

Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky, ale podelím sa o recept, ktorý nám doma veľmi chutí...

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pomelieme mäso a pečienku. Mrkvu, petržlen a zeler nastrúhame na hrubšie rezance, cibuľu, cesnak nakrájame nadrobno, ako aj pancettu. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme pancettu, cibuľu a cesnak. Postupne pridávame pomleté mäso, kuraciu pečienku a nakoniec nastrúhanú zeleninu, chilli, soľ, korenie a dusíme zhruba 5 minút. Podlejeme červeným vínom a počkáme, až sa vyparí alkohol. Pridáme lúpané rajčiny a vývar... Varíme približne 4 až 5 hodín na miernom ohni, pred dokončením pridáme oregano, muškátový oriešok a čerstvú nasekanú bazalku...
  2. Podávame s cestovinami tagliatelle alebo špagetami, posypanými parmezánom. Alebo si pripravíte lasagne...