Bodkovaný cheesecake z ricotty (fotorecept)
Autor receptu: spydigy
Keď som otvorila chladničku, našla som v nej riccotu tak som si povedala, že vyskúšam
teda spraviť cheesecake trošku iný ako robievam. A bola som milo prekvapená bol fakt
dobrý :)
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- nachystáme si potrebné veci
- vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielka. Do žĺtkov pridáme vanill., práškový cukor, extrakt a citrónovú kôru s výtlačenou šťavou z 1/2 citróna.
- v kuchyni je moja pravá ruka robot, tak žĺka dáme pomaly vyšľahať do robota na penu.
- sušienky si rozdrvíme
- sušienky máme podrvené tak pridáme škoricu. maslo si roztopíme v mikrovlnke, vylejeme a poriadne zamiešame.
- tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie. a okraje vymastíme maslom
- sušienky vysypeme a rukou rovnomerne pritlačíme
- riccotu a jogurt si dáme do misky ( ja si kupujem na trhu 1KG smotanový biely jogurt je úplne výborný.)
- ponorným mixérom, vymixujeme hladkú zmes.
- pridáme do nej vymiešané žĺtka a metličkou premiešame.
- z bielkov si vyšľaháme tuhy sneh a pridáme ho do zmesi. a metličkou opäť premiešame.
- poprášime to škrobom a premiešame
- do misky som si odlejeme trošku zmesi, do kt. si pridáme PL kakaa a premiešame.
- bielu zmes vylejeme do formy a potom lyžičkou robíme do nej bodky. A vložíme do trúby .ja som trúbu neprehrievala, lebo bolo veľa hodín a musela som ešte čakať aj kým sa to vychladne aby som to dala do chladničky.
- pečieme na 200°C cca 1 hodinu ( ale riaďte sa svojou rúrou, každá pečie inač.)
po upečení necháme vychladnúť a dáme do chladničky. ja najradšej robím koláče, torty skoro všetko večer aby to cez noc postálo.
- a jee to :) priateľ si nato dáva ešte tekuté granko.