« Naspäť na tento recept

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, sezamový olej, hnedý cukor, soľ a med. Pridáme 1 l vody, necháme zovrieť a vychladnúť. Vykostený bôčik vložíme do tejto marinády a necháme v chladničke 1 deň.

Na druhý deň bôčik aj s marinádou premiestnime do pekáča, prikryjeme hliníkovou fóliou a pečieme domäkka pri teplote 170 °C asi 2 hodiny. Upečený bôčik necháme vychladnúť.

Ryžové rezance namočíme do teplej vody, až kým nezmäknú. Potom ich opražíme na panvici spolu s hoisin omáčkou a so zeleninou nakrájanou na pásiky.

Vychladnutý bôčik nakrájame na štyri rovnaké kusy. Na kúsky bôčika nanesieme jemnú vrstvu hoisin omáčky a mäso zapečieme v rúre. Podľa chuti môžeme podávať s wasabi, wakame, nakladaným zázvorom, či hubami enoki.

Suroviny




4
porcie
30
minút
príprava
120
minút
na 170 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist