Pečený bôčik

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, sezamový olej, hnedý cukor, soľ a med. Pridáme 1 l vody, necháme zovrieť a vychladnúť. Vykostený bôčik vložíme do tejto marinády a necháme v chladničke 1 deň.
  2. Na druhý deň bôčik aj s marinádou premiestnime do pekáča, prikryjeme hliníkovou fóliou a pečieme domäkka pri teplote 170 °C asi 2 hodiny. Upečený bôčik necháme vychladnúť.
  3. Ryžové rezance namočíme do teplej vody, až kým nezmäknú. Potom ich opražíme na panvici spolu s hoisin omáčkou a so zeleninou nakrájanou na pásiky.
  4. Vychladnutý bôčik nakrájame na štyri rovnaké kusy. Na kúsky bôčika nanesieme jemnú vrstvu hoisin omáčky a mäso zapečieme v rúre. Podľa chuti môžeme podávať s wasabi, wakame, nakladaným zázvorom, či hubami enoki.