Pečený bôčik
Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
240 minút príprava |
Postup- Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením. Bravčovú masť roztopíme a zalejeme ňou bôčik až
po vrch, konfitujeme pri teplote 110 °C asi 3,5 hodiny. Potom masť zlejeme
a bôčik dopečieme pri 220 °C dochrumkava zhruba 10 minút.
- V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Primiešame bryndzu a posekanú pažítku. Z hmoty vytvarujme valčeky, ktoré dvakrát obalíme
v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vysmážame v horúcom oleji.
- Šalotku nakrájame a orestujeme, pridáme cukor,
ktorý necháme skaramelizovať. Potom zalejeme pivom, pridáme lekvár, soľ a zredukujeme na konzistenciu omáčky. Nakoniec primiešame vychladené maslo.
|