Bôbová kaša

Bôbová kaša s klobásou a cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento biely bôb sa ťahal po mojom plote. Kvitol červenými, fialovými a bielymi kvetmi. Uložila som si ho do mrazáka a dnes som urobila z neho výborné starodávne jedlo. Pôvod jedla je zo Sedmohradska.

3
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Biely bôb som namočila deň vopred do studenej vody.
  2. Tak ako zvyknem vždy 3 krát som ho povarila po 10 min. a vymenila som vodu. Potom som ho vložila do hrnca, pridala som soľ, celé čierne korenie, bobkové listy a nechala som variť do mäkka. Toľko som dala vody, aby bol ponorený vo vode.
  3. Po uvarení som vodu zliala, pridala som k nej 3 PL vína a 1 PL múky a všetko som vymiešala do hladka. Pridala som k bôbu ocot a nechala som krátko prejsť varom, aby sa múka uvarila. Potom som bôb popučila vidličkou. Mohla som ho popučiť tyčovým mixérom, ale keďže ide o starodávny recept, robila som ho zo zvedavosti tak po starom.
  4. Potom som dala na panvicu masť, pridala som nakrájanú cibuľu a klobásu, všetko som opiekla a výpekom som poliala bôbovú kašu a ozdobila cibuľkou a klobásou. Jednoduché, ale veľmi chutné jedlo. Podávala som s čerstvým chlebom.Prajem vám dobrú chuť.