Drobné pečivo
Biskvitové rožteky
Autor receptu: martamm
Tento recept mám od mamy, ktorá tieto mäkučké rožteky piekla väčšinou na sviatky,
ale hodia sa podľa mňa na akékoľvek maškrtenie ku kávičke, či len tak. Ja som troška
zmenila suroviny, namiesto hladkej múky som použila špaldovú hladkú múku bielu a
namiesto práškového cukru som rozmixovala trstinový cukor.
2 plechy porcie |
20+30 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Celé vajcia, žĺtky, vanilkový cukor a rozmixovaný trstinový cukor vyšľaháme do peny, potom po lyžiciach vmiesime múku s práškom do pečiva, vznikne dosť lepivé cesto, ktoré dáme najlepšie na noc do chladničky (mininálne 1 - 3 hodiny).
- Na druhý deň odoberáme z cesta cca 10 gr kúsky, z ktorých na pomúčenej doske ušúľame valčeky, ukladáme na papier na pečenie do tvaru podkovičiek alebo paličiek. Pečieme pri 190 st. Celzia doružova, cca 15 minút, treba sledovať, aby nezhnedli. Zlepíme redším marhuľovým lekvárom. Po stuhnutí lekváru môžeme, ale nemusíme končeky namočiť do horkej čokolády. Rožteky sú na druhý deň mäkkučké, vydržia aj dva týždne, samozrejme, pokiaľ ich hneď neskonzumujete.