Biskupský chlebík
Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
20 minút príprava |
120 minút na 160 °C |
Postup- V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom
dopenista. Po jednom prilievame
vajcia.
- Už len ručne primiešame hrozienka, múku
a rum. Môžeme použiť aj kandizované ovocie alebo
orechy podľa vlastného uváženia.
- Cesto vložíme do foriem na srnčí chrbát vystlaných papierom
na pečenie a pečieme pri 160 °C. Chlebíky vyberieme
z rúry a aj s formou ich prekryjeme utierkou a necháme
vychladnúť. Chlebíky vyberieme z foriem a zabalíme do
čistého papiera. Takto vydržia v chladničke niekoľko dní.
- Biskupský chlebík je tradičným
sviatočným pečivom.
Je veľmi obľúbený,
pretože dlho vydrží a pri
jeho príprave sa nekladú
medze fantázii. Týka sa to
najmä prísad. Možno totiž
pridávať oriešky, čokoládu
alebo nasekané sušené
ovocie. Možností je však
ešte viac.
|