Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: eva53

Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus núkajú kulinársky zážitok s minimom kalórií, pomenovanie biely vodopád. Možno preto, že sa kĺžu dole hrdlom ľahúčko , tak ako sa spenená biela pena vodopádu kĺže po kameňoch ....

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme suroviny a ideme na vec
  2. Otvoríme obal cestovín, vylejeme konzervačnú tekutinu,poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou , vložíme do studenej vody a zabudneme na ne .
  3. Na cibuľovom základe pripravíme klasickú paradajkovú omáčku zo sekaných paradajok. Samozrejme bez zápražky
  4. Kuracie prsia rozmixujeme s vajíčkom, pridáme podľa chuti soľ, korenie, kto má rád majoránku alebo tymián
  5. Pridáme ovsenné otruby jemne mleté,prášok do pečiva ( ja používam z vínneho kameňa) a trocha guarovej gumy na zahustenie hmoty
  6. 2 kávovými lyžičkami formujeme malé noky, ktoré dáme dusiť do paradajkovej omáčky
  7. Pod pokrievkou dusíme a dusíme, kým sú noky mäkké
  8. Biely vodopád ( japonský názov pre shirataki) nasucho opražíme na panvici, kým sa odparí voda z preplachovania , čo trvá cca 2-3 minúty
  9. Kuracie noky ochutíme čerstvou alebo mrazenou bazalkou, podľa chuti prisladíme stéviou alebo cukrom ( hmotnosť redukujúci stravníci na cukor zabudnú) a zjemníme lyžicou nízkotučnej rastlinnej smotany
  10. Hostina s veľmi malým množstvom kalórií môže začať.............dobrú chuť