Bielkové chuťovky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Takže robila som žltkovu polevu a zvyšili sa mi bielka tak som si akčne povedala no ide sa na pavlovu.......neviem kde som mala hlavu a nad čím som snívala no cukor som vsypala ešte do nie tuheho snehu a tak bolo po pavlovej......bolo mi ľuto vyhodiť 300g cukru iba tak ,tak som začala vymyšľať:D......všetko extra sladke ale tak ak to nerobíte naraz ako ja tak si určite pochutnáte:)......a tie koláčiky niesu až tak sladke:)....

Suroviny

Postup

  1. Takto to všetko začalo :D odfotila som neskôr ešte raz aby ste vedeli čo ešte vyšľahané nie je!:D:D
  2. 250 ml bielkovej zmesi teda 3/4 som si naliala do hrnca a chvľku prehriala nevarila som aby sa nezrazilo priliala som mlieko. odstavila a naliala do misky. Potom som nad parou rozpustila čokoládu s tukom a priliala do bielkovej zmesi.
  3. Premiešala som a pridala kakao
  4. Na spod pohára som dala piškoty a nato nalilala zmes piškotky sa pekne nadvihli hore:)......potom som tam vsypala 2 hrste kokosu aby to bolo pekne aj na výzor:)...a aby sa to predelilo:) Znova som zaliala zvyšnou zmesou ozdobila som asi 20-30ml čistých bielkov z druhej polovice:D....a ešte poprášila kakaom:)..... Ak to budem robiť iba tak pretože to bolo ozaj chutné len sa to nedalo cele dojesť tak určite uberiem cukor len tu to už nešlo:) alebo to dám do menších pohárov:)
  5. Ovsene koláčiky: No čokoladovo bielková zmes sa mi ešte zvýšila a tak som k nej pridala ovsene vločky tak aby to bolo dostatočne huste.
  6. Na papier na pečenie som naniesla cca 1 lyžicu zmesi a urobila placku:)
  7. Piekla som pri 200 stupnov asi 15-20 minutiek:).....boli úžasne skoro vôbec neboli sladke teda nie tak ako by som čakala a boli take mäkkučké nie take suche ako obyčajné cookies:)...mnam:)
  8. Griotkové bielka: Takže z druhej štvrtinky bielkov s cukrom som urobila tento pohár :).....ktorý je naozaj uff:)...mnam:) Takže na spod pohára som naniesla kiwi to som zaliala polovičku bielkovej zmesi(druhu polovicu som zmiešala s cca 30 ml griotky) Na bielkovu zmes dáme piškotky:)
  9. Na piškoty som naliala griotkovo-bielkovú zmes.
  10. To som ozdobila šľahačkou a poliala trochou griotky:).....