Snehová roláda

Bielková roláda s malinami a aróniovým rozvarom

Autor receptu: navardaco

12
porcií
90 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách krupicový cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút.
  2. Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas. Sneh nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí.
  3. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení snehový korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  4. Medzi tým pripravíme krém: Vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Krém natrieme do ¾ na vychladnutý snehový korpus.
  5. Na krém uložíme maliny a aróniový rozvar, ktorý pripravíme varením arónie s cukrom asi 20 minút. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu. Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.