Snehová roláda
Bielková roláda s malinami a aróniovým rozvarom
Autor receptu: navardaco
12 porcií |
90 minút príprava |
22 minút na 180 °C |
Postup- Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách krupicový cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút.
- Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas. Sneh nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí.
- Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení snehový korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- Medzi tým pripravíme krém: Vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Krém natrieme do ¾ na vychladnutý snehový korpus.
- Na krém uložíme maliny a aróniový rozvar, ktorý pripravíme varením arónie s cukrom asi 20 minút. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu. Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
|