Biele božteky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Čokoládu zmiešame s pokrmovým tukom a vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť. Necháme chvíľku vychladnúť a malou lyžičkou čokoládu nalievame do papierových košíčkov. Čokoládu necháme stuhnúť a medzitým si pripravíme sneh.
  2. Cukor zmiešame s vodou v kastróliku a necháme ho chvíľu povariť. Potom ho necháme chvíľu vychladnúť. Bielok vyšľaháme do hustého snehu a začneme k nemu nalievať chladný cukrový roztok. Roztok by nemal byť príliš horúci, inak začnú bielky rednúť.
  3. Husté bielky preložíme do cukrárskeho vrecka s trubičkou. Do košíčkov na čokoládu dáme malou lyžičkou lekvár a naň nastriekame sneh. Necháme ho čiastočne stuhnúť a prelejeme bielou čokoládou.