Biela ryba s kuskusom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Pripravte bielu rybu veľmi zaujímavým a moderným spôsobom v kombinácii s kuskusom, zeleninou a nasekanými pistáciami.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Filé z bielej ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme 1 lyžicou vegety. Pripravené filety zľahka obalíme v múke a pražíme v zahriatom oleji približne 5 minút z každej strany.
  2. Do vriacej vody (400 ml) pridáme 1 lyžicu vegety, rascu, šafrán, 50 g masla a varíme 2 - 3 minúty.
  3. Do hlbšej misky nasypeme kuskus a zalejeme ho pripraveným vývarom. Zamiešame, misku zakryjeme a necháme postáť 5 - 10 minút.
  4. Umytú brokolicu nakrájame na menšie kúsky a mrkvu na rezance. Krátko ich uvaríme v osolenej vode, scedíme, prelejeme roztopeným maslom, posypeme nakrájanou mätou a pistáciami.
  5. Kuskus premiešame vidličkou a podávame s pripravenou rybou a so zeleninou.