Biela kapustová polievka

Autor receptu: oco

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky .Zatiaľ si nakrájame kapustu na menšie rezance a očistené zemiaky na menšie kocky.
  2. Kapustu a zemiaky dáme do vriaceho vývaru a dusíme tak 25 minút
  3. Na panvicu s rozohriatým olejom dáme restovať nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájané šampiňóny,rascu ,vegetu,mleté čierne korenie,podlejeme trochou vody a dusíme.
  4. Keď sú huby podusené ,zaprášime ich múkou,pridáme mlieko ,dobre premiešame a pridáme do kapusty.Spolu prevaríme.Nakoniec pridáme ocot a dochutíme.Dobrú chuť.