Bezmliečny ryžový nákyp s marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: nanacel

Pre alergikov na mlieko a laktozu. Namiesto klasického mliečka - pohánkový nápoj a namiesto masla - palmarin ...celkom vydarená a chutná kombinácia....nabudúce vyskúšam s mandľovým mliečkom.

8
porcií
45 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ryžu si sparíme a potom dôkladne prepláchneme. Necháme na sitku odkvapkať. Na oleji si opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, necháme 5 minút povariť a pridáme pohánkový nápoj. Vmiešame vanilínový cukor. Keď je ryža mäkká, necháme kašu vychladnúť.
  2. Vyšľaháme si 5 žĹtkov s 3PL cukru. Palmarin rozpustíme. Z bielkov vyšľaháme sneh, potom primiešame 1PL cukru.
  3. Vychladnutú kašu zmiešame s palmarinom a vyšľahanými žĺtkami. Pridáme aj tretinu snehu. Jemne vmiešame.
  4. Do misy si dáme vrstvu ryže, naukladáme marhule aj s trochou šťavy, zakryjeme ďalšou vrstvou ryže. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 30 minút.
  5. Pred dopečením rozotrieme ešte sneh z bielkov a dáme dopiecť 5 minút.
  6. Nákyp je hotový...pekne zapečený.