Bezmliečny ryžový nákyp s marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: nanacel
Pre alergikov na mlieko a laktozu.
Namiesto klasického mliečka - pohánkový nápoj a namiesto masla - palmarin ...celkom
vydarená a chutná kombinácia....nabudúce vyskúšam s mandľovým mliečkom.
8 porcií |
45 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Ryžu si sparíme a potom dôkladne prepláchneme. Necháme na sitku odkvapkať. Na oleji si opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, necháme 5 minút povariť a pridáme pohánkový nápoj. Vmiešame vanilínový cukor. Keď je ryža mäkká, necháme kašu vychladnúť.
- Vyšľaháme si 5 žĹtkov s 3PL cukru. Palmarin rozpustíme. Z bielkov vyšľaháme sneh, potom primiešame 1PL cukru.
- Vychladnutú kašu zmiešame s palmarinom a vyšľahanými žĺtkami. Pridáme aj tretinu snehu. Jemne vmiešame.
- Do misy si dáme vrstvu ryže, naukladáme marhule aj s trochou šťavy, zakryjeme ďalšou vrstvou ryže. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 30 minút.
- Pred dopečením rozotrieme ešte sneh z bielkov a dáme dopiecť 5 minút.
- Nákyp je hotový...pekne zapečený.