Bezlepkový tvarohový koláčik

Autor receptu: mirkatarby

Bezlepkový cheesecake pre moju bambuľku. Čo so zabudnutým tvarohom v chladničke? Veď vianočné sladkosti sú už napečené, tak aby sa do Vianoc nezjedli, treba nejakú náhradu.

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno malej tortovej formy (24 cm) a dáme zapiecť na 10 min na 180 °C.
  2. Tvaroh, smotanu, oba druhy cukru a pol balíčka vanilkového pudingu vymiešame. Pridáme postrúhanú kôru z 1 dobre očisteného citróna a šťavu z (polovičky) citróna. Postupne zašľaháme vajíčka.
  3. Hmotu vylejeme na korpus, zarovnáme a dáme piecť na hodinu na 180 °C. Necháme vychladnúť.
  4. Čučoriedky z kompótu dáme na vrch koláča. Zo šťavy a zvyšnej polovice pudingu uvaríme krém, občas miešame aby vychladol a následne nalejeme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.