Bezlepkový tvarohový koláčik
Autor receptu: mirkatarby
Bezlepkový cheesecake pre moju bambuľku. Čo so zabudnutým tvarohom v chladničke? Veď vianočné sladkosti sú už napečené, tak aby sa do Vianoc nezjedli, treba nejakú náhradu.
8 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno malej tortovej formy (24 cm) a dáme zapiecť na 10 min na 180 °C.
- Tvaroh, smotanu, oba druhy cukru a pol balíčka vanilkového pudingu vymiešame. Pridáme postrúhanú kôru z 1 dobre očisteného citróna a šťavu z (polovičky) citróna. Postupne zašľaháme vajíčka.
- Hmotu vylejeme na korpus, zarovnáme a dáme piecť na hodinu na 180 °C.
Necháme vychladnúť.
- Čučoriedky z kompótu dáme na vrch koláča. Zo šťavy a zvyšnej polovice pudingu uvaríme krém, občas miešame aby vychladol a následne nalejeme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.