Škoricový chlebík
Bezlepkový škoricový chlebík
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je pre Vás to pravé škoricové :)
Postup
- Zo surovín z prvého dňa pripravíme rozkvas (suroviny zmiešame v miske vareškou a prikryjeme fóliou). Necháme na teplom mieste odpočívať 12 - 15 hodín.
- Z vykysnutého rozkvasu a ostatných surovín vymiesime v kuchynskom robote cesto. Presypeme do misky (plastovej alebo sklenenej), zakryjeme fóliou a necháme 3 hodiny kysnúť.
- Pripravíme škoricové maslo: Zmäknuté maslo rozmiešame vidličkou v hrnčeku so škoricovým a trstinovým cukrom.
- Na pomúčenú podložku dáme vykysnuté cesto, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Každú časť trochu spracujeme a vyvaľkáme na valce. Obalíme po celom obvode škoricovým maslom. Spletieme vrkoč a uložíme do silikónovej formy na chlieb. Prikryjeme fóliou a necháme 3 hodiny kysnúť.
- Rúru vyhrejeme na 230 °C a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 190 °C a dopečieme 30 minút.