Bezlepkový pizza koláč (fotorecept)
Autor receptu: katherinkatka
12 porcií |
30 minút príprava |
20-30 minút na 250 °C |
Postup
- Pripavíme si potrebné suroviny na plnku. Nastrúhame tvrdý sýr, nakrájame salámu (alebo šunku), zmiešame kečup s rajčinovým pretlakom a 2 PL cukru a chvíľku zohrejeme, nakrajáme šampióny a zlejeme kukuricu ak ju máme z konzervy.
- Vo vlažnej vode rozpustíme kvasníce s 1 PL cukru a zmiešame s múkou. Aby cesto bolo tahavé a lepivé.
- Na spodok plechu dáme olej a dáme cesto na plech. Naolejujeme si ruky a utlačíme cesto rovnomerne po plechu.
- Dáme kukuricu, ktorú zatlačíme do cesta (aby nám neskôr nepadala), pridáme kečupovú zmes (vlažný, ak je studený horšie cesto kysne), dáme šampióny, salámu. Necháme vykysnúť 10-15 min.
- Hotový pizza koláč posypeme strúhaným syrom a pizza korením.