Bezlepkový pizza koláč (fotorecept)

Autor receptu: katherinkatka

12
porcií
30 minút
príprava
20-30 minút
na 250 °C

Postup

  1. Pripavíme si potrebné suroviny na plnku. Nastrúhame tvrdý sýr, nakrájame salámu (alebo šunku), zmiešame kečup s rajčinovým pretlakom a 2 PL cukru a chvíľku zohrejeme, nakrajáme šampióny a zlejeme kukuricu ak ju máme z konzervy.
  2. Vo vlažnej vode rozpustíme kvasníce s 1 PL cukru a zmiešame s múkou. Aby cesto bolo tahavé a lepivé.
  3. Na spodok plechu dáme olej a dáme cesto na plech. Naolejujeme si ruky a utlačíme cesto rovnomerne po plechu.
  4. Dáme kukuricu, ktorú zatlačíme do cesta (aby nám neskôr nepadala), pridáme kečupovú zmes (vlažný, ak je studený horšie cesto kysne), dáme šampióny, salámu. Necháme vykysnúť 10-15 min.
  5. Hotový pizza koláč posypeme strúhaným syrom a pizza korením.