Orechový zákusok

Bezlepkový orechový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vyskúšajte tento výborný orechový zákusok.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny. Vajec je tam len 8, ale použila som 10 ako je v rozpise.
  2. Piekla som na plechu rozmer 42x32 cm na papieri na pečenie. 1. cesto - Vymiešame si žĺtky s cukrom a maslom do peny, potom pridáme orechy a pomaly pridávame múku ktorú sme si zmiešali s kypriacim práškom. Na koniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov tiež pomaličky, aby sme mali vláčne cesto. Dáme na plech, pečieme v rúre na 180 stupňov 20 minút.
  3. 2. cesto - Vyšľaháme si tiež žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej, múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Taktiež dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.
  4. Pokiaľ sa nám cestá pečú a chladia si urobíme krém. Dáme si uvariť tradične puding - čiže odlejeme trochu mlieka, v ktorom si rozšľaháme puding s cukrom. Ostatné mlieko nalejeme do hrnca a dáme variť. Keď začne vrieť, prilievame rozšľahaný puding a miešame do zhustnutia. Dáme vychladiť, ja som dala na vrch potravinársku fóliu, aby sa na pudingu neurobila kôra a nemusela som miešať. Keď je puding vychladnutý, prišľaháme maslo a krém máme hotový. Ešte poznámočka ak máte radšej sladký krém môžete kľudne do krému pridať 200 gramov cukru ale nám úplne stačilo 150 gramov.
  5. Pláty sú vychladnuté. Dáme dole pečiaci papier. 1. orechové cesto dáme späť na plech a naň natrieme marhuľový džem. Naň dáme druhé piškótové cesto a piškótu si na vrchu tiež natrite trochu džemom a natrieme krém.
  6. Na koniec posypte orechmi a máme hotovo.
  7. Dáme do chladničky, aby krém dobre stuhol a môžeme krájať a koštovať.
  8. Ak máte orechy, vyskúšajte, možno Vám bude chutiť tak ako nám.