Bezlepkový zákusok

Bezlepkové viedenské rezy (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Osobitne vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlej peny, postupne pridávame olej a mlieko. Na záver ručne vmiešame Cake mix a zľahka zapracujeme aj sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie s rozmermi 34x24 cm. Pečieme pri 175 °C 20-25 minút. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Želé: 600 ml vody dáme variť, vo zvyšnej vode rozmiešame LianaVITY a Zlaté krémy. Zmes následne vlejeme do vriacej vody a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Horúce vylejeme na vychladnutý korpus a necháme vychladnúť.
  3. Šľahačka: Šľahačku pripravíme vyšľahaním smotany na šľahanie. 500 ml živočíšnej smotany na šľahanie môžeme nahradiť 300 ml rastlinnej smotany na šľahanie. Pripravenú šľahačku rovnomerne rozotrieme na želé.
  4. BEZLEPKOVÉ piškóty: Bielky s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Osobitne vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom. Do žĺtkovej peny zľahka vmiešame sneh z bielkov a veľmi opatrne postupne primiešame preosiatu bezlepkovú múčnu zmes Universal mix Liana. Cukrárskym vreckom s hladkou špičkou nanášame cca 8-10 cm dlhé piškóty na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme Vanilínovým cukrom Liana a pečieme pri 170 °C 15-17 minút. Z papiera ich odstraňujeme až po úplnom vychladnutí.
  5. Vychladnuté piškóty namáčame do sirupu pripraveného z vody a LianaVITU, následne ich ukladáme vedľa seba na šľahačku. Na koniec môžeme piškóty ozdobiť čokoládovou polevou.