Bezlepkové cookies
Bezlepkové pohánkové cookies s čokoládou
Autor receptu: novalim
Namáčané v čaji, mlieku alebo len tak ku kávičke. To sú naše domáce pohánkové cookies bez lepku. Zapojte do pečenia aj svoje
deti a vykúzlite si spolu tieto chutné sušienky.* Pridať môžete čokoládu, ale aj sušené ovocie alebo mandle. Deti si ich obľúbia aj
na desiatu do školy.
15-20 porcií |
40 minút príprava |
12-15 minút na 180 °C |
Postup
- Vo väčšej mise vyšľaháme vaječný bielok spolu s oboma cukrami, repkovým olejom a javorovým sirupom. Čokoládu nasekáme na drobno a spolu s múkou, nasekanými orechmi, kypriacim práškom a soľou primiešame do bielkovej zmesi. Malo by nám vzniknúť husté cesto.
- Z cesta lyžicou odoberáme a tvarujeme malé guľôčky. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme guľky, ktoré jemne roztlačíme na tvar cookies hrubých asi 1 cm.
- Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 12-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.