Medovníky

Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

50
porcií
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako odmerku použijeme pohár s objemom 250 ml. Z uvedených surovín ručne vypracujeme cesto. Vodu pridávame postupne. Cesto rozdelíme na polovicu a necháme odležať v chladničke 30 minút alebo môžeme pracovať ihneď.
  2. Na pomúčenej podložke oba kusy cesta vyvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm. Na jednu časť cesta uložíme s rozostupom malé kôpky slivkového lekváru, prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a vykrojíme srdiečka tak, aby lekvár bol v ich strede.
  3. Srdiečka uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 8 minút. Pozorne perníčky sledujte, aby sa nepripálili a nestvrdli!
  4. Upečené a vychladnuté perníčky polejeme čokoládovou polevou.