Medovníky
Bezlepkové perníčky s náplňou v čokoládovej poleve
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
50 porcií |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Ako odmerku použijeme pohár s objemom 250 ml. Z uvedených surovín ručne vypracujeme cesto. Vodu pridávame postupne. Cesto rozdelíme na polovicu a necháme odležať v chladničke 30 minút alebo môžeme pracovať ihneď.
- Na pomúčenej podložke oba kusy cesta vyvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm. Na jednu časť cesta uložíme s rozostupom malé kôpky slivkového lekváru, prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a vykrojíme srdiečka tak, aby lekvár bol v ich strede.
- Srdiečka uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 8 minút. Pozorne perníčky sledujte, aby sa nepripálili a nestvrdli!
- Upečené a vychladnuté perníčky polejeme čokoládovou polevou.