Bezlepkové parené buchty

Bezlepkové parené buchty (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Bezlepkáči si môžu pochutiť na domácich parených buchtách...

13 ks
porcií
120 minút
príprava
3x12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Urobíme si kvások z mlieka a 1 KL cukru a 7 g kvasníc. Do misky dáme múku a cukor, pridáme vajce a olej a nakoniec kvások.
  2. Vypracujeme mixérom alebo ručne cesto, ktoré zakryjeme a necháme 40 minút kysnúť.
  3. Potom preložíme na dosku a lyžicou odkrajujeme kusy cesta.
  4. Do stredu dáme 1 KL lekváru
  5. a uzavrieme a položíme spojom dole.
  6. Buchty zakryjeme fóliou a necháme zas 40 minút kysnúť.
  7. Potom buchty preložíme na pomastený parák a pomaly paríme asi 12 minút.
  8. Vyberieme a potrieme olejom a posypeme orechami alebo makom a na tanieri polejeme rozpusteným maslom.
  9. Dobrú chuť.