Bezlepkové parené buchty
Bezlepkové parené buchty (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Bezlepkáči si môžu pochutiť na domácich parených buchtách...
13 ks porcií |
120 minút príprava |
3x12 minút tepelná úprava |
Postup
- Urobíme si kvások z mlieka a 1 KL cukru a 7 g kvasníc. Do misky dáme múku a cukor, pridáme vajce a olej a nakoniec kvások.
- Vypracujeme mixérom alebo ručne cesto, ktoré
zakryjeme a necháme 40 minút kysnúť.
- Potom preložíme na dosku a lyžicou odkrajujeme kusy cesta.
- Do stredu dáme 1 KL lekváru
- a uzavrieme a položíme spojom dole.
- Buchty zakryjeme fóliou a necháme zas 40 minút kysnúť.
- Potom buchty preložíme na pomastený parák a pomaly paríme asi 12 minút.
- Vyberieme a potrieme olejom
a posypeme orechami alebo makom a na tanieri polejeme rozpusteným maslom.
- Dobrú chuť.