Bezlepkové muffiny pre alergikov
Autor receptu: matahan
jednoduchý recept na muffiny pre potravinových alergikov - bez lepku, mlieka, bez slepačích vajec :-)
8-10 porcií |
15 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, pridáme mandľové mlieko, prepeličie vajíčka, olej a všetko premiešame.
- Následne si oddelíme polovicu cesta a pridáme karob. Prípadne si pripravíme ešte jedno cesto a do neho pridáme karob, ak chceme mať viac muffinov.
- Do košíčkov najprv dáme biele cesto, pridáme kocku čokolády alebo bezmliečnej nutely a zakryjeme karobovým cestom. Pečieme cca 20-25 minút podľa typu rúry.
- Namiesto mandľového mlieka je možné pridať ryžové, sójové atď.
Pri histamínovej intolerancii namiesto horkej čokolády je možné dať lekvár alebo niečo iné.