Morčacie fašírky

Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou

Autor receptu: novalim

Máte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou.* Sú plné proteínov z morčacieho mäsa a vitamínov z nastrúhaného zeleru. Pridali sme do nich aj kurkumu, ktorá podporuje dobré trávenie. Chrumkavý povrch zabezpečila naša bezlepková strúhanka. Ako príloha stačí miešaný šalát s olivovým olejom a zdravší obed je na svete.

3
porcie
30 (+ marinovanie) minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie mäso pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misky a zalejeme olivovým olejom. Pridáme kurkumu a karí korenie. Dobre spolu premiešame - najprv vareškou, potom ručne, aby sa suroviny dobre prepojili. Dáme do chladničky a necháme aspoň hodinu marinovať, pokojne však aj cez noc.
  2. Marinované mäso pomelieme, osolíme, jemne okoreníme, pridáme rascu, žĺtky a očistený a najemno nastrúhaný zeler. Všetko dôkladne premiešame - opäť sa nebojme použiť ruky. Z tejto hmoty tvarujeme menšie karbonátky, ktoré zľahka obalíme v bezlepkovej strúhanke.
  3. V hlbšej panvici rozpálime olivový olej. Keď je horúci, vložíme pripravené karbonátky a teraz stiahneme teplotu. Opekáme pomaly z každej strany do zlatista (ak nám ostal nejaký stečený olej z marinády, pokojne ho použijeme tiež).
  4. Na dip si zmiešame všetky prísady - buď použijeme čerstvý kôpor alebo zmes sušených byliniek vhodných do dipov.
  5. Hotové karbonátky podávame so zeleným šalátom preliatym olivovým alebo avokádovým olejom a vychladeným jogurtovým dipom.