Kokosovo-kávové rezy

Bezlepkové kokosovo-kávové rezy

Autor receptu: novalim

Na slávnostný stôl patrí slávnostný zákusok. Napríklad výborné kokosovo kávové rezy, ktoré si viete pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Verte, že to bude láska na prvé ochutnanie.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Pridáme doň kokos a bezlepkovú krupicu Novalim s kypriacim práškom a gumenou varechou zľahka vmiešame, aby sme ponechali zmes pekne nadýchanú.
  2. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút.
  3. Na plnku necháme zovrieť mlieko s lyžicou kávy. Vo väčšej mise vymiešame žĺtky, pudingový prášok, kukuričný škrob a práškový cukor do hladka. Keď mlieko zovrie, vlejeme ho do vaječnej zmesi, premiešame a vlejeme späť do hrnca. Privedieme do varu a povaríme asi 3 minúty, kým sa nám nevytvorí hustý puding.
  4. Necháme vychladnúť (na nádobu dáme potravinovú fóliu, aby sa na pudingu nespravila kožka). Po vychladnutí všľaháme do pudingu zmäknuté maslo. Krém rovnomerne nanesieme na upečený koláč. Necháme v chladničke zatuhnúť.
  5. Na tuhý krém teraz môžeme naniesť čokoládovú polevu, čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme tuk a olej a riadne rozmiešame. Natrieme na koláč, uhladíme a necháme stuhnúť.