Bezlepkový zákusok

Bezlepkové kardinál rezy s ovocím a krémom z bielej čokolády (videorecept)

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

20-25 minút
na 170-180 °C

Postup

  1. 8 bielkov vyšľaháme dotuha, postupne pridávame 210 g kryštálového cukru a na záver zašľaháme Zlatý krém.
  2. K 8 žĺtkom pridáme 2 celé vajcia a šľaháme do peny. Postupne pridávame zvyšný kryštálový a vanilínový cukor. Ručne vmiešame Cake mix Liana.
  3. Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame pásy bielkového snehu a cesta na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa pásy striedali.
  4. Pečieme na 170-180 °C 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Čokoládu roztopíme v mikrovlnnej rúre v 15 sekundových intervaloch.
  6. Vyšľaháme smotanu, do ktorej postupne pridáme mascarpone a vychladnutú roztopenú čokoládu.
  7. Korpus rozdelíme na polovicu. Jednu časť preložíme na podložku, druhú zatiaľ odložíme. Korpus na podložke naplníme krémom, džemom alebo ovocím v želé a čerstvým ovocím. Prikryjeme odloženým korpusom, pocukrujeme alebo dozdobíme podľa fantázie.