Bezlepkové jogurtové muffiny (fotorecept)
Autor receptu: majkas
Muffiny sú u nás veľmi obľúbené, papá a pripravuje ich celá rodinka. Mamka pripravuje cesto, ocko fotí a malá pomocníčka ukladá košíčky do výhry z varechy:)
Receptík je veľmi jednoduchý na prípravu, netreba nič vážiť a všetko sa vymieša v jednej miske;)
12 porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Ako odmerku som použila klasický 2,5dcl hrnček.
- Pridáme mlieko a olej (naliala som ich spolu do pohára) a mixujeme pri nízkych otáčkach. Pre nebezlepkáčov ide mlieko a olej v rovnakom množstve pol na pol, a z múk použiť polohrubú.
- Vmixujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Do pripraveného cesta nakoniec vmiešame jogurt a pripravené nasekané orechy (ja som dala mandľové lupienky), čokoládu a sušené ovocie, napríklad hrozienka alebo brusnice.
- Zamestnáme pomocníka:)
- Pripravenou zmesou plníme tak do ¾ cukrárenské košíčky. Ja som ich mala skoro doplna, asi som dala veľa nasekanej čokolády:)))
- Pečieme pri teplote 190°C (teplovzdušná funkcia) po dobu 15-20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!