Čokoládový dezert
Bezlepkové Indiánky so šľahačkou
Autor receptu: novalim
Máme pre vás návod na jednoduchý, rýchly a veľmi dobrý dezert na jarné maškrtenie.
Indiánky so šľahačkou a čokoládou, ozdobené mandľovými hobinkami. A bez lepku,
samozrejme :-).
35 porcií |
45 minút príprava |
12 minút na 190 °C |
Postup
- Bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej mise vymiešame do tuha bielky s polovicou cukru, v druhej mise vymiešame žĺtky s cukrom do krémova. Ušľahané bielky gumenou varechou jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Na to preosejeme Promix PK špeciál a opäť gumenou varechou dôkladne ale zľahka premiešame.
- Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka (s okrúhlou špičkou, resp. na igelitovom sáčku odstrihneme kúsok špičky, aby sme dosiahli otvor s priemerom asi 1 cm) a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame piškótky.
- Pečieme na 190 stupňoch v rozohriatej rúre, ktorú necháme jemne pootvorenú (môžeme si pomôcť tak, že do dverí rúry strčíme rúčku od varechy). Pečieme asi 12 - 13 minút do zlatohneda.
- Piškótky necháme vychladnúť. Vychladnuté polovičky piškótiek potrieme hladkým marhuľovým džemom a ponoríme do roztopenej čokolády zriedenej s tukom. Čokoládu necháme úplne zaschnúť.
- Na plnku si zmiešame šľahačku s cukrom a vyšľaháme dotuha. Vždy dve a dve piškóty naplníme šľahačkou a miesto, kde je šľahačka po obvode posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
- Podávame vychladnuté.