Bezlepkové gaštanové kocky (fotorecept)

Autor receptu: katherinkatka

Zákusok s gaštanovým pyré na bezlepkový spôsob.

Postup

  1. Vyšľaháme bielka s kryštálovým cukrom na tuhý sneh. Postupne pridáme olej, žĺtky a zľahka premiešame preosiatu múku s kypracim práškom a kakaom. Cesto nalajeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Upečieme pri cca 180°C
  2. Suroviny na druhé cesto zmiešame do tuhej hmoty,( okrem čokolády a 60 g cery) ktorú rozvalkáme a pokrájame na kocky. Dáme upiecť pri cca 180-200 °C
  3. Zo všetkých surovín na plnku vymiešame krém.
  4. Natrieme plnku na vychladnutý plát.
  5. Upečené štvorce z druhého cesta namočíme do čokolády rozpustnej s cerou, necháme stuhnúť, a potom poukladáme na krém.
  6. Cez vrchné kocky prerežeme až na spodok a môžeme podávať.