Bezlepková mascarpone roláda (fotorecept)

Autor receptu: adriana171274

Chutná bezlepková roláda.

10
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 170-200 °C

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme 150 g kryšt. cukru + 1 PL Zlatého klasu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20-25 minút na 170-200 stupňov Celzia.
  2. 100 g čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli s 2 PL oleja a 2 PL mlieka. Po upečení a vychladnutí dáme z cesta papier dolu a potrieme ho rozpustenou čokoládou.
  3. Na čokoládu dáme krém pripravený zmiešaním vyšľahanej šľahačky, mascarpone a 2 KL prášk. cukru.
  4. Natreté cesto zrolujeme a roládu dáme do chladničky na noc.