Bezlepková mascarpone roláda (fotorecept)
Autor receptu: adriana171274
Chutná bezlepková roláda.
10 porcií |
20 minút príprava |
20-25 minút na 170-200 °C |
Postup
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme 150 g kryšt. cukru + 1 PL Zlatého klasu.
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20-25 minút na 170-200 stupňov Celzia.
- 100 g čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli s 2 PL oleja a 2 PL mlieka. Po upečení a vychladnutí dáme z cesta papier dolu a potrieme ho rozpustenou čokoládou.
- Na čokoládu dáme krém pripravený zmiešaním vyšľahanej šľahačky, mascarpone a 2 KL prášk. cukru.
- Natreté cesto zrolujeme a roládu dáme do chladničky na noc.