Bezlaktózové halušky bez bryndze
Autor receptu: proste0monika
Ďalšie z mojich oblúbených jedál, ktoré som si proste musela prerobiť, keď som prestala jesť
mliečne výrobky =)
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky olúpeme a najemno nastrúhame do misy, primiešame múku a soľ a necháme chvíľku odležať.
- Medzitým si prichystáme do misky tofu vyžmýkané od "srvátky", šťavu z citróna a soľ, asi 1ČL. Všetko spolu dobre rozmixujeme na hladký krém, podľa potreby dochutíme. Môžme pridať aj lahôdkové droždie, ktoré zoženieme v zdravej výžive. Je to vlastne neaktívne droždie, nekysne, ale obsahuje veeela vitamínov a bryndzi dodá dobrú chuť a trošku takú bryndzovejšiu vôňu =)
- Cesto si hodíme na pomúčenú dosku na krájanie a nožíkom odkrajujeme malé halušky do vriacej vody a varíme kym nevyplávajú. Podávať môžme s osmaženou cibulkou, ale mne osobne velmi chutí najemno nakrájaný osmažený zeler, pripomna škvarky =)