Bezlaktózové halušky bez bryndze

Autor receptu: proste0monika

Ďalšie z mojich oblúbených jedál, ktoré som si proste musela prerobiť, keď som prestala jesť mliečne výrobky =)

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a najemno nastrúhame do misy, primiešame múku a soľ a necháme chvíľku odležať.
  2. Medzitým si prichystáme do misky tofu vyžmýkané od "srvátky", šťavu z citróna a soľ, asi 1ČL. Všetko spolu dobre rozmixujeme na hladký krém, podľa potreby dochutíme. Môžme pridať aj lahôdkové droždie, ktoré zoženieme v zdravej výžive. Je to vlastne neaktívne droždie, nekysne, ale obsahuje veeela vitamínov a bryndzi dodá dobrú chuť a trošku takú bryndzovejšiu vôňu =)
  3. Cesto si hodíme na pomúčenú dosku na krájanie a nožíkom odkrajujeme malé halušky do vriacej vody a varíme kym nevyplávajú. Podávať môžme s osmaženou cibulkou, ale mne osobne velmi chutí najemno nakrájaný osmažený zeler, pripomna škvarky =)