Benátsky sen (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska..Už si dlhšiu dobu brúsim naň zuby, lebo
viem, že je skvelý, až dnes som sa odhodlala..je trošku pracný na začiatku, ale inak úplne v
pohode sa dá zvládnuť aj začiatočníčkam...veľmi chutný zákusok tentoraz bez masla...
10 porcií |
90 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som si pripravila pomaranče, lebo s tým je najväčšia zábava, kým sa očistia , odblania a pokrájajú...spolu s nimi som pokrájala aj niekoľko zaváraných broskýň...z pomarančov treba odsrániť aj blanu, aby sa mohol rozpadať...šťava, ktorá mi vznikla pri čistení a krájaní sa použije na potieranie upečených korpusov...
- Pripravila som si všetko na cesto...do troch misiek som si pripravila 2 vajcia a 2 lyžice práškového cukru...aby sa korpusy piekli postupne jeden za druhým/úspora energie/každé cesto je potrebné šľakať mixérom 7 min..takže som si vymiešala cesto na prvý biely korpus, zapla som trúbu na 180st. kým sa prvý korpus pečie 10min. je čas vymiešať druhé cesto 7 min..pripraviť si pečieaci papier...a robila som to tak, že som si odstrihla hneď 3 kusy peč. papiera vhodné do plechu 22x33cm. potrela som ho olejom..keď som vybrala prvé upečené cesto, vytiahla som ho na dosku a vložila do pekáča druhý papier a vyliala cesto..
- pokiaľ máte väčšiu rodinu, treba množstvo surovím zvýšiť, lebo toto je recept na malý plech..cukor s vajcami som vymiešala do peny 7 min..pridala som 2 lyžice múky a na špic noža prášok do pečiva...
- do plechu som vložila peč. papier, potrela som ho olejom a vyliala som cesto na papier..každé cesto sa pečie 10 min..prípravu druhého bieleho korpusu som už nefotila, lebo je všetko to isté...
- kým sa prvý korpus piekol, pripravila som si peč. papier, potrela olejom a vymiešala som si cesto na hnedý korpus..teda kakaový...2 lyžice cukru a 2 vajcia vymiešala 7 min. pridala som 1 lyžicu hladkej múky, na špic noža prášok do pečiva a 2 lyžice kakao...
- upečené všetky 3 korpusy sa chladia...nechala som ich na papieri...
- pripravila som si krém..najprv som do deci šťavy z broskýň /vlažná/ pridala 1 lyžicu želatíny...do 6 dl. mlieka som pridala cukor a vanilkový puding...uvarila hustú kašu a nechala vychladiť...
- vychladnutý puding som mixérom vymiešala s postupným pridávaním želatíny..pridala som 1 lyžicu šľahačku..
- so tejto masy som pridala očistené pomaranče s broskyňami a trošku som premiešala...
- Na záver som pridala strúhanú čokoládu..
- spodný biely korpus som porela pomarančovou šťavou ..
- na korpus som natrela polovicu krému..na plnku som uložila kakaový korpus..
- kakaový koprus som potrela pomarančovou šťavou a natrela druhou polovicou krému..
- položila posledný biely kprpus..potrela som ho pomarančovou šťavou..
- 2 dl. šľahačkY, 1 stužovač šlahačky a 2 lyžice cukru som vymiešala do tvrdej hmoty, do tejto hmoty som vmiešala strúhanú čokoládu a natrela na koláč...vrch som opäať ozdobila strúhanou čokoládou...a hotovo...koláč som vložila na noc do chladničky...