Benátsky sen (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska..Už si dlhšiu dobu brúsim naň zuby, lebo viem, že je skvelý, až dnes som sa odhodlala..je trošku pracný na začiatku, ale inak úplne v pohode sa dá zvládnuť aj začiatočníčkam...veľmi chutný zákusok tentoraz bez masla...

10
porcií
90 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila pomaranče, lebo s tým je najväčšia zábava, kým sa očistia , odblania a pokrájajú...spolu s nimi som pokrájala aj niekoľko zaváraných broskýň...z pomarančov treba odsrániť aj blanu, aby sa mohol rozpadať...šťava, ktorá mi vznikla pri čistení a krájaní sa použije na potieranie upečených korpusov...
  2. Pripravila som si všetko na cesto...do troch misiek som si pripravila 2 vajcia a 2 lyžice práškového cukru...aby sa korpusy piekli postupne jeden za druhým/úspora energie/každé cesto je potrebné šľakať mixérom 7 min..takže som si vymiešala cesto na prvý biely korpus, zapla som trúbu na 180st. kým sa prvý korpus pečie 10min. je čas vymiešať druhé cesto 7 min..pripraviť si pečieaci papier...a robila som to tak, že som si odstrihla hneď 3 kusy peč. papiera vhodné do plechu 22x33cm. potrela som ho olejom..keď som vybrala prvé upečené cesto, vytiahla som ho na dosku a vložila do pekáča druhý papier a vyliala cesto..
  3. pokiaľ máte väčšiu rodinu, treba množstvo surovím zvýšiť, lebo toto je recept na malý plech..cukor s vajcami som vymiešala do peny 7 min..pridala som 2 lyžice múky a na špic noža prášok do pečiva...
  4. do plechu som vložila peč. papier, potrela som ho olejom a vyliala som cesto na papier..každé cesto sa pečie 10 min..prípravu druhého bieleho korpusu som už nefotila, lebo je všetko to isté...
  5. kým sa prvý korpus piekol, pripravila som si peč. papier, potrela olejom a vymiešala som si cesto na hnedý korpus..teda kakaový...2 lyžice cukru a 2 vajcia vymiešala 7 min. pridala som 1 lyžicu hladkej múky, na špic noža prášok do pečiva a 2 lyžice kakao...
  6. upečené všetky 3 korpusy sa chladia...nechala som ich na papieri...
  7. pripravila som si krém..najprv som do deci šťavy z broskýň /vlažná/ pridala 1 lyžicu želatíny...do 6 dl. mlieka som pridala cukor a vanilkový puding...uvarila hustú kašu a nechala vychladiť...
  8. vychladnutý puding som mixérom vymiešala s postupným pridávaním želatíny..pridala som 1 lyžicu šľahačku..
  9. so tejto masy som pridala očistené pomaranče s broskyňami a trošku som premiešala...
  10. Na záver som pridala strúhanú čokoládu..
  11. spodný biely korpus som porela pomarančovou šťavou ..
  12. na korpus som natrela polovicu krému..na plnku som uložila kakaový korpus..
  13. kakaový koprus som potrela pomarančovou šťavou a natrela druhou polovicou krému..
  14. položila posledný biely kprpus..potrela som ho pomarančovou šťavou..
  15. 2 dl. šľahačkY, 1 stužovač šlahačky a 2 lyžice cukru som vymiešala do tvrdej hmoty, do tejto hmoty som vmiešala strúhanú čokoládu a natrela na koláč...vrch som opäať ozdobila strúhanou čokoládou...a hotovo...koláč som vložila na noc do chladničky...