Bazový sirup

Autor receptu: daniella9

Príjemné osvieženie počas horúcich dní, najlepšie s kockami ľadu:-)

15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, citron - očistíme ho a prekrojíme na polovicu, a kyselinu citronovú. Necháme na slabšom plameni pomaly zovrieť.
  2. Ked začne vrieť, zvýšime plameň na maximum a varíme, kým sa objem tekutiny nezmenší o polovicu..
  3. Odstavíme plameň a pridáme bazové kvietky. Jemne pomiešame a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnutý sirup scedíme cez sitko do druhého hrnca.
  5. Sirup ešte jedenkrát scedíme cez látkovú vreckovku, ktorá zachytí zvyšné nečistoty, a naplníme ním vopred umyté fľaše.
  6. Hotovo. Sirup skladujeme bud v chladničke alebo v špajzi na tmavom mieste.