Bazový sirup
Autor receptu: daniella9
Príjemné osvieženie počas horúcich dní, najlepšie s kockami ľadu:-)
15 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme vodu, pridáme cukor, citron - očistíme ho a prekrojíme na polovicu, a kyselinu citronovú. Necháme na slabšom plameni pomaly zovrieť.
- Ked začne vrieť, zvýšime plameň na maximum a varíme, kým sa objem tekutiny nezmenší o polovicu..
- Odstavíme plameň a pridáme bazové kvietky. Jemne pomiešame a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý sirup scedíme cez sitko do druhého hrnca.
- Sirup ešte jedenkrát scedíme cez látkovú vreckovku, ktorá zachytí zvyšné nečistoty, a naplníme ním vopred umyté fľaše.
- Hotovo. Sirup skladujeme bud v chladničke alebo v špajzi na tmavom mieste.