Bavorské syrové špecle
Autor receptu: brambora
Recept som objavila v knižke Leto v kuchyni. :D Veľmi chutné, pomerne lacné ale hlavne rýchle jedlo.
4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V mise zmiešame múku, vajcia, soľ a vodu. Vareškou vypracujeme cesto ako na klasické halušky. Vodu pridávame postupne, podľa hustoty cesta. Cesto nesmie byť husté, ale ani riedke.
- Popritom si vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, pridáme soľ a kvapku oleja. Sito na halušky položíme na hrniec, cesto doň "vykydneme" a do vriacej vody pretláčame vareškou cesto. Keď špecle vyplávajú na povrch, sú hotové.
- Uvarené špecle vložíme do veľkej panvice, posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Miešame, kým sa syr neroztopí a nezačne sa ťahať.
- Cibuľu si nakrájame na tenké kolieska a opečieme ju na panvici do chrumkava. Špecle podávame posypané cibuľkou.