Bavorské syrové špecle

Autor receptu: brambora

Recept som objavila v knižke Leto v kuchyni. :D Veľmi chutné, pomerne lacné ale hlavne rýchle jedlo.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mise zmiešame múku, vajcia, soľ a vodu. Vareškou vypracujeme cesto ako na klasické halušky. Vodu pridávame postupne, podľa hustoty cesta. Cesto nesmie byť husté, ale ani riedke.
  2. Popritom si vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, pridáme soľ a kvapku oleja. Sito na halušky položíme na hrniec, cesto doň "vykydneme" a do vriacej vody pretláčame vareškou cesto. Keď špecle vyplávajú na povrch, sú hotové.
  3. Uvarené špecle vložíme do veľkej panvice, posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Miešame, kým sa syr neroztopí a nezačne sa ťahať.
  4. Cibuľu si nakrájame na tenké kolieska a opečieme ju na panvici do chrumkava. Špecle podávame posypané cibuľkou.