Tekvicové koláče
Batôžky s maslovou tekvicou
Autor receptu: redakcia
Postup- Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok, nastrúhame nahrubo a zmiešame s cukrom. Zmes krátko restujeme na panvici s olejom a necháme odstáť.
- Na cesto vo veľkej mise prešľaháme vidličkou kefír, olej, ocot, cukor a soľ. Múku preosejeme spolu s jedlou sódou do ochuteného kefíru
a vypracujeme cesto, ktoré má byť mäkké a nadýchané. Ak sa nám lepí, tak dosku dostatočne posypeme múkou a dôkladne ešte premiesime, aby cesto prijalo dostatok múky. Bude mäkké, ale
nebude sa lepiť na ruky. Cesto rozdelíme na 4 kusy a na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruhy s priemerom okolo 20 cm.
- Na každý kruh cesta rozprestrieme orestovanú tekvicu.
Vezmeme na jednom mieste okraj a preložíme
do stredu, následne vezmeme okraj predchádzajúceho skladu a opäť preložíme do stredu, takto pokračujeme po celom
obvode. Naplnené cesto by malo pripomínať sploštený mešec. Stred poriadne pritlačíme, povrch poprášime múkou a sploštíme
pomocou valčeka. Pripravené batôžky potrieme olejom a upečieme rúre.
|