Batátový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ajuska155
Milujem batáty, či pečené alebo ako obmenu klasicej zemiakovej kaše. Kedže sú to predsa len sladké zemiaky, ako im na Slovensku nadávame, prečo to neskúsiť na sladko.
15 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Očistený zemiak si nastrúhame na jemno na strúhadle.
- Oddelíme si bielka od žltok. Bielka vyšľaháme do peny a odložíme bokom. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peny.
- Do žltok postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mlieko, maslo, škoricu a nakoniec postrúhaný zemiak.
- Zmes je pomerne hustá, teraz do nej pridáme opatrne vyšľahané bielka. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme na 200 °C asi 25 minút .
- Po vybratí koláč ešte teplý, nie však horúci, polejeme kyslou smotanou, a posypeme škoricou. Smotanu ochutíme trochou cukru.
- Najlepší je z chladničky, po niekoľkých hodinách. Lahoda, pohoda :)