Batát so špenátom a vajíčkom

Autor receptu: frezia68

Kúpila som jeden batát a chcela som ho upiecť v rúre.Ale listovala som Nový čas a našla recept na zemiakové hniezda a ten ma inšpiroval k tomuto výsledku,aj keď je tento pozmenený.Ani som ho nemienila pridať na Varechu a preto len výsledok a nie fotorecept.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedeného množstva je asi 6 placiek-záleží od veľkosti.Ja som robila z batátu,ktorý mal 250 g a mala som 4 placky.Teda,batát som ošúpala,nakrájala a dala variť cca na 15 min., po vychladnutí nastrúhala nahrubo. Množstvo surovín je uvedené z receptu na zemiaky,pre 4 ososby. Ja som si ho prispôsobila a nahradila batátom.
  2. Uvarila som vajíčka-podľa počtu osôb.Postrúhané zemiaky /batát/ som premiešala s trochou hrubej múky a celozrnnej,pridala MČK a trocha soli a hotové cesto( asi ako na lokše,teda málo múky a bez vajíčka) rozdelila na 4 placky,ktoré som na troche oleja opiekla na panvici a udržiavala v teple.Neudávam množstvo múky,hustotu si každý posúdi.
  3. Medzitým som na olej dala popražiť tenké pásiky prerastenej slaniny a upraženú vybrala.Pridala som na drobno pokrájanú cibuľu 1/2,alebo 1 malú a pridala nakrájaný cesnak.Pridala mrazené listy špenátu,podliala trocha zeleninovým vývarom a dusila a potom opekala pár minút.
  4. Na teplé placky som dala špenát a vajíčka,ktoré som postrašila troškou opečenej slaniny,pridala zeleninku podľa chuti každého. Ak vyskúšate,nech Vám chutí !