Barónkin jablkový paj (fotorecept)

Autor receptu: babav

Kolac zo zvysku cesta ,ktory mi zostal , ked som piekla ...Baronkine rezy ...podla receptu od @mirusia .Je to moja variacia tohto chutneho sviezeho jablcnika .

8
porcií
20 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z mnozstva uvedenych surovin som upiekla Baronkin kolac na mensom plechu .Zvyskom cesta som vystlala pajovu formu ,kusok cesta odlozila na ukoncenie kolaca,odlozila do mraznicky a upiekla o tyzden neskorsie ,samostatne .
  2. Jablka a citrony.
  3. Z citronov som vytlacila stavu , do nej som vkladala okrajane jablka,aby nestmavli.
  4. Do nastruhanych jablk som namiesto cukru pridala osladenu kokosovu mucku.
  5. Premiesala som ju s jablkami , rukami jemne vytlacila citronovo -jablkovu stavu a nalozila na cesto vo forme, ktore som najskor natrela vrstvu lemon curdu.
  6. Z 3 bielkov ,cukru a vanilky som uslahala pevny sneh.
  7. Sneh som nalozila na jablkovu plnku .
  8. Na povrch snehu som opatrne nastruhala zvysok v chladnicke stuhnuteho cesta .
  9. Piekla som v rure predhriatej na 180 stupnov C ...35 minut.
  10. Porcia vychladnuteho Baronkinho paja.