Barónkin jablkový paj (fotorecept)
Autor receptu: babav
Kolac zo zvysku cesta ,ktory mi zostal , ked som piekla ...Baronkine rezy ...podla receptu od @mirusia .Je to moja variacia tohto chutneho sviezeho jablcnika .
8 porcií |
20 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Z mnozstva uvedenych surovin som upiekla Baronkin kolac na mensom plechu .Zvyskom cesta som vystlala pajovu formu ,kusok cesta odlozila na ukoncenie kolaca,odlozila do mraznicky a upiekla o tyzden neskorsie ,samostatne .
- Jablka a citrony.
- Z citronov som vytlacila stavu , do nej som vkladala okrajane jablka,aby nestmavli.
- Do nastruhanych jablk som namiesto cukru pridala osladenu kokosovu mucku.
- Premiesala som ju s jablkami , rukami jemne vytlacila citronovo -jablkovu stavu a nalozila na cesto vo forme, ktore som najskor natrela vrstvu lemon curdu.
- Z 3 bielkov ,cukru a vanilky som uslahala pevny sneh.
- Sneh som nalozila na jablkovu plnku .
- Na povrch snehu som opatrne nastruhala zvysok v chladnicke stuhnuteho cesta .
- Piekla som v rure predhriatej na 180 stupnov C ...35 minut.
- Porcia vychladnuteho Baronkinho paja.