Barack Obama rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recepty britskej kráľovnej Alžbety a rumunskej kráľovnej Márie už tu mám uverejnené.Dnes som piekla obľúbený zákusok prezidenta USA Baracka Obamu.

20
porcií
20 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Podľa receptu sa má z jednej dávky čiže 6 vajec upiecť jeden korpus, ktorý sa má prerezať pozdĺžne na polovice a naplniť marhuľovým lekvárom.Lenže ja všetky recepty vylepším a tento zákusok som obohatila parížskou šľahačkou.Takže som upiekla všetky korpusy po jednom, aby boli všetky rovnaké.Pri zostave som pokračovala tak, že medzi dva spodné korpusy som okrel lekváru dala i parížsku šľahačku.Medzi druhý a tretí korpus som dala iba džem a opäť medzi tretí a štvrtý okrem lekváru i šľahačku.Takto zostavený koláč som dala stuhnúť na noc do c hladničky. Takže rozbila som 3 vajcia, k bielkom som pridala štipku soli vyšľahala tuhý sneh a pridala jednu lyžicu cukru a došlahala.K žltkam som pridala zbytok cukru a vymiešala do peny.
  2. Počas šľahania som pridala i maslo a poriadne prešľahala.
  3. čokoládu som nechala roztopiť nad parou a pridala som do cesta.
  4. Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva i sódou.Napokon i tuhý sneh som opatrene vmiešala.Plech 27 x 37cm. som vystlala papierom na pečenie a cesto som rozložila rovnomerne.Pokiaľ sa pieklo prvé cesto, pripravila som si i druhé cesto a takto som pokračovala, kým sa mi neupiekli všetky 4 korpusy.
  5. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.Korpusy sú krehké, treba nechať dobre vychladiť.Ešte deň vopred som si nechala v šľahačke roztopiť čokoládu a uložila do chladničky.Parížsku šľahačku som dnes vymiešala, rozdelila na 2 rovnaké polovice a dala do chladničky stuhnúť.
  6. Prvý korpus som uložila na podnos.Potrela som ho marhuľový džemom.Potrela som ho polovičou parížskej šľahačky a položila som na krém druhý korpus.
  7. Druhý korpus som iba natrela marhuľovým džemom a položila som tretí korpus.
  8. Tretí korpus som opäť natrela džemom a rozotrela som druhú polovicu parížskej šľahačky.Položila som posledný štvrtý korpus a koláč som na noc uložila do chladničky.
  9. Druhý deň som rezy poliala čokoládovou polevou.
  10. Pokrájala som ich na rezy.Na zdobenie som použila bielu čokoládu.Prajem vám dobrú chuť.