Banánový koláč (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Pri triedení receptov som našla tento. Keďže som sa k nemu nedostala, vyskúšala som ho a je vynikajúci.

12
porcií
25 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvý som si uvarila Zlatý klas, keďže potrebujeme, aby nám vychladol. V pôvodnom recepte bola použitá voda, ja som však zvyknutá používať mlieko, preto som ho použila aj v tomto. Do mlieka som preto pridala Zlatý klas a 1 vanilkový cukor.
  2. Keď som si uvarila Zlatý klas, prikryla som ho potravinárskou fóliou, aby sa mi na pudingu nevznikla koža.
  3. Bielky som mixérom vyšľahala so štipkou soli. Sneh sa mi zjavne podaril.
  4. Ostatné suroviny ako žĺtky, múku , cukor, prášok do pečiva a kakao (nie je povinné ) som už primiešavala ručne. Je to klasická piškóta ako od mamky - koľko vajec, toľko múky a cukru.
  5. Keďže si chcem uľahčiť prácu pri umývaní riadu :) , plech na pečenie som ako vždy vystlala papierom na pečenie a masu vyliala naň. Piškótu som piekla pri teplote 180 °C zhruba 12 - 15 minút. Každá poznáte svoju rúru najlepšie, preto pečte piškótu tak, ako ste zvyknuté. Po upečení nechajte vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme do pudingu. Ten ostal vďaka potravinárskej fólii krásny a bez kože.
  7. Časť krému natrieme na koláč a poukladáme naň banány.
  8. Zvyšnú časť krému natrieme na banány. Vrch ozdobíme hocičím. Ja z nedostatku času som stavila na klasiku a navrch nastrúhala horkú čokoládu.
  9. Jediná vec , ktorú by som nabudúce spravila inak - spravila by som piškótu zo 7 vajec , aby som cesto mala vyššie. Aj keď som použila menší plech, nejako som to neodhadla.